Unibet internetes sportfogadás

Egy korábbi vezetői ügynök a világ bokszos harcias testületében, aki keserű hatalmi harcban volt, azt állította, hogy elnöke szorosan részt vett az Azerbajdzsánnal szembeni Unibet ellentmondásos kölcsön biztosításában.

Az új állítások az üzlet szélesebb körű aggodalomra ad okot a szervezet pénzügyeivel és a kínai cégkel folytatott 100 éves kereskedelmi megállapodás részleteit illetően.

Aiba, az amatőr bokszok világvezető testülete, és több millió font Magyar Unibet kedvezményezettje A Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapjai 2009-ben megtárgyalták az ellentmondásos Azeri hitelt. A BBC 2011-ben azt állította, hogy az üzlet az ígérethez kapcsolódik az azerbajdzsáni bokszolóknak a londoni 2012-es játékokban való előnyére.Aiba következetesen tagadta, hogy volt Unibet semmilyen kapcsolat, és az idén már elmondta, hogy miután a Guardian felfedte a félelmeket a Rio olimpia korrupciós válsága miatt, a későbbiekben a 36 bíró felfüggesztését unibet sportfogadás bónusz várta, amíg folytatódik a vizsgálat. visszafizetni.A múlt héten az irányító testület azt mondta, hogy még mindig az azerbajdzsáni befektetővel folytatott megbeszéléseken. Az életben és az életben is jól látszik az ovmpic boksz korrupció, mondja a hivatalos, hogy sorok tovább olvasnak

Azóta 2015-ben összeállított és az A Guardian számos olyan pénzügyi Unibet problémát tárt fel az Aiba-val kapcsolatban, amelyek a hitelhez kapcsolódnak, beleértve olyan súlyos szabálytalanságokat is, hogy a könyvvizsgáló egy bűnügyi ügyvédet ajánlott az irányító testület számára.

Aiba egy követelés és ellentmondás közepette, Aiba elmondta, hogy a korábbi ügyvezető igazgató, Ho Kim kizárólagos felelősséggel tartozik a World Series Boxing működéséért – egy ambiciózus kísérlet egy új globális verseny létrehozására a versengő franchise-ok között – Amerikában, és „megtalálta az Azeri befektetőt, és széles körű mérlegelési jogkörrel rendelkezett a tárgyalások Unibet során és a tranzakció végrehajtása ”.

Úgy véljük, hogy Aiba azt tervezi, hogy jogi lépéseket tesz a Kim ellen Svájcban, ahol székhelye található, de még nem nem világos, hogy milyen okokból.De Kim, aki tagadja a jogsértést, most elmondta a Guardiannak, hogy Dr. CK Wu, az amatőr világvezető testület ellentmondásos Unibet elnöke, aki szintén egy NOB igazgatósági tagja, szorosan részt vett az üzlet aláírásában.

< p> „Hosszú történet, rövid, igen, az elnök elment Bakuba a végleges tárgyalásra a befektetési megállapodás aláírására. A látogatás után a megállapodást a svájci székhelyű azeri társasággal írták alá, mondta Ho Kim. „Azerbajdzsán azonban nem tudta ezt megtenni, és az Azerbajdzsánból való befektetéssel megváltoztatta a megállapodást.Igen, az elnök az összes Unibet tárgyaláson részt vett, és az ügy kezdetétől a végéig halad. ”

A Guardian által látott dokumentumok, beleértve Dr. Wu levélét az Azerbajdzsán miniszteréhez. vészhelyzetek, Kamaladdin Heydarov, 2010 augusztusában úgy tűnik, hogy Unibet alátámasztja azt az állítást, hogy az elnök szorosan részt vett a kölcsön tárgyalásában. A levélben, amelyben Dr. Wu úgy tűnik, hogy az előző hónapban Bakuban találkozik a miniszterrel (aki szintén az Azerbajdzsán bokszszövetség vezetője), felkéri Heydarovot, hogy a kifizetést a lehető leghamarabb véglegesítse.

A levél részleteiről úgy tűnik, hogy az Aiba saját belső felülvizsgálatának következtetéseit is felveti, amelyek 2011 decemberében arra a unibet online fogadási útmutatók következtetésre jutottak, hogy a kölcsön magánszektorbeli befektetőtől származik, a kormány részvételének mértékéről.Az Aiba Unibet internetes sportfogadás őrnagynak szóló nyilatkozatban ismét ragaszkodott ahhoz, hogy Kim elsősorban a kölcsön megtárgyalásáért és annak elköltéséért felelős. „Megerősítjük, hogy a Ho Kim megtalálta a befektetőt, és széles körű mérlegelési jogkörrel rendelkezett az ügylet tárgyalásában és végrehajtásában. Jelentősen Kim aláírta az első egyetértési nyilatkozatot, amely végül a kölcsönhöz vezetett, ”mondta egy szóvivő. az Aiba, a WSB America Operations SA jogi személyisége, amelyet kizárólag Kim. A kölcsönt várhatóan Unibet arra használják, hogy Kim csapata felelősséggel segítsen a boksz-termesztésben Észak-Amerikában.Kim nemcsak a WSB America Operations SA, hanem az összes leányvállalat tagja volt. ”

Kim tagadta, hogy felelős a számviteli szabálytalanságokért.

Kim, aki azt állítja, hogy Dr. Wu személyesen részt vett a kölcsönben, és tanácsadót foglalkoztatott, hogy Amerikában a „szemét és fülét” láthassa el. A Guardian felfedheti, hogy Bouzidi most is elhagyta az irányító testületet, miután a nyáron a szerepét a korrupció Unibet megítélése iránti vita tárgya fölött „újra hozzárendelték”.Bouzidi még nem nyilatkozott nyilvánosan álláspontjáról.

Kim is részletesen beszélt egy 10 millió dolláros hitelről, amit Dr. Wu egy Kazahsztáni befektetőtől és egy kínai befektetőtől, Di Wu-tól kérte, akik 35 millió svájci frankot adtak ki (34,9 millió dollár), és azt mondják, hogy végül fele az összegbe fektetett.

Aiba kritikusai úgy vélik, hogy az AliSports-szal, a kínai óriás AliBaba részlegével egy széles körű, 100 éves kereskedelmi megállapodást kötnek. , részben annak köszönhető, hogy sürgősen vissza kell fizetniük a különböző hiteleket, és dr. Wu kísérletének egy részét, hogy a Unibet következő hónapban egy speciális kongresszus előtt állítsa be hatalmi bázisát. Aiba tagadja, hogy a kínai üzletből származó bevételeket az Azerbajdzsán hitel visszafizetésére használják.

A Wu jelenlegi elnöke, mint elnöke 2018-ban véget ér.Egyes bennfentesek úgy vélik, hogy keresi a módját, hogy meghosszabbítsa ezt a hivatali idejét, mások pedig nagyobb befolyást fognak adni az új kínai befektetőknek. Néhányan a bokszvilágban attól tartanak, hogy a kínai cég soha nem látott befolyást gyakorol a sport jövőjére.

A Guardian kérdéseire válaszolva Aiba ragaszkodott ahhoz, hogy az AliSports a Unibet megegyezés szerint Egy új 100 éves közös vállalat 67% -os részesedése 110 millió svájci frank (109 millió dollár) előtti beruházásáért – tisztán kereskedelmi jellegű volt, és semmi köze a fennálló hitelek visszafizetéséhez.

„A két szervezet közel áll a végleges megállapodás eléréséhez. A részletek hamarosan bejelentésre kerülnek ”- mondta egy szóvivő. „Ez a megállapodás semmi köze az említett hitel visszafizetéséhez.Ez egy hosszú távú partnerség, amely előnyös lesz a sportunk és a bokszolóink ​​számára. A közös vállalkozás az Alisports-szal elsősorban a boksz kereskedelmi és marketingjogaira Unibet összpontosít. Az ökölvívás irányítása az Aiba tulajdonságai alatt marad. ”

A kínai ügyletről folytatott tárgyalásokról azt gondolják, hogy közel állnak a végkövetkeztetéshez, és néhány Aiba vezető és nemzeti bokszszövetség jelenleg Szentpéterváron az ifjúsági világbajnokságért Bajnokságok.

A Rio botránya után, amikor a Guardian figyelmeztetései a korrupciós félelmekről az érintett vezető Aiba bennfentesek ellen, az olimpián az egész világra kényszerültek, és az összes 36 tisztviselő felfüggesztése utólag vizsgálatot folytattak – felszólítottak az átláthatóság növelésére és az Aiba kormányzásának átfogó felülvizsgálatára.Azok, akik dr. Wu-nak hűek, ragaszkodnak a közelmúltbeli cselekedeteihez – beleértve a bíráló állítások belső felülvizsgálatát is -, hogy bizonyítják, hogy Unibet komolyan törekszik a sport megtisztítására, és hogy a kínai ügylet egy olyan terv részét képezi, amely pénzügyi szempontból még egyenletesebb nyelvre helyezi. Azt állítják, hogy Ho Kim keserű volt alkalmazottja, és ezért a számlája veszélyeztetett.

Azonban dr. Wu kritikusok listája szerint az ellenkezője igaz, és hogy az erőszakos elnök egyre inkább kétségbeesett találjon gyors megoldást a felerősítő pénzügyi és szervezeti problémákra azáltal, hogy az AliBaba üzletet december decemberi különleges kongresszusával lezárják, hogy a hatalomhoz ragaszkodjon.A Wu alatt egyre több ambiciózus program az Aiba befolyásának bővítésére – beleértve a WSB-t és a Boxing Marketing Arm-ot is – azzal a nyomással, hogy Unibet lehetővé tegye a szakemberek olimpiára való visszautasítását és a fejvédők elutasítását, hogy versenytársait vonzóbbá tegyék.De a jól elhelyezett bennfentesek azt állították, hogy egybeesnek a pénzügyi és szervezeti káoszral is, ami miatt Aiba nem tudott hatékonyan működni. az Azerbajdzsán hitelt elhagyták és tervezték további lépések megtételére. „Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a PWC-jelentésben, Unibet amelyet Ön említ, és amelyet jogellenesen terjesztettek, a megállapítások nagy része további vizsgálatot igényel” – mondta. „Ezért kérte Aiba – aki az első lépést a jelentés üzembe helyezésével és a jelentés tartalmának komoly kezelésével – kiegészítő jelentést kéri, hogy megerősítse az eredeti jelentésben található pénzügyi eltéréseket.”